No Passa Res

No Passa Res és un programa de televisió online que té com a objectiu la difusió de pensament crític en català. El format del programa consisteix en entrevistes a personatges rellevants de la cultura, l’art, la política i la filosofia catalana, amb una durada aproximada d’entre vint i trenta minuts. El programa està dirigit i presentat per a Guillem Pujol.

La decisió d’iniciar aquest projecte parteix de la diagnosi que és complicat, avui en dia, trobar en els canals de televisió convencionals gratuïts un contingut reposat que mostri no només les dificultats en les que es troba gran part de la societat, sinó formes creatives per a combatre-les. Conscients de la importància dels mitjans de comunicació en la difusió de continguts i dees – el que s’entén com a “batalla cultural”, No Passa Res decideix apostar per a portar a la pantalla la veu de persones que, amb el seu treball diari, intenten avançar cap a una societat més justa, lliure i igualitària.

En aquest sentit cal entendre el títol del programa amb un punt d’ironia, en el sentit de que malgrat la pobra situació econòmica i social de gran part de la població la reacció dels grans mitjans de comunicació sembla com si no passés res. Però la realitat, tal i com volem mostrar, és ben diferent. Per exemple, en els nou programes disponibles fins a la data d’avui s’hi poden trobar entrevistes tan variades com a Gala Pin, la que fou la Regidora del districte de Ciutat Vella, Daniel Raventós, acadèmic i activista a favor de la renda bàsica, o Carme Diaby, que a través del seu relat ens explica el què significa patir abusos sexual durant la infància.

Un programa que no seria possible sense la disponibilitat d’espai que ofereix la Nau Bostik ni tampoc sense l’aportació essencial del Román Polanski, que posa a disposició el programa tot coneixement i material de gravació.

Per a donar suport a No Passa Res només cal suscriure’s al seu canal de Youtube i ajudar a difondre els continguts:

 

Canal de Youtube

Compte de Twitter