La nostre façana es transformarà amb una gran intervenció mural d’Elian Chali

El proper mes de desembre la façana principal de la Nau Bostik es transformarà totalment amb una intervenció mural de l’artista Elian Chali. L’acció està impulsada per Bostik Murals, el projecte d’art urbà que l’entitat Difusor desenvolupa a la Nau Bostik. L’antiga fàbrica de la Sagrera, recuperada i convertida en centre cultural autogestionat, acollirà així la primera obra de Chali a Barcelona.

El treball d’aquest artista es caracteritza per composicions geomètriques, configurades a partir de colors primaris i superposicions,que entren en diàleg amb l’arquitectura i el seu entorn urbanístic. Seguint aquesta línia, Chali desenvoluparà a la Nau Bostik una peça de gran format que respectarà i partirà de la memòria material i simbòlica d’aquest edifici industrial per afegir-hi una nova visió i escriure un nou capítol de la seva història.

Una jornada amb exposicions i activitats per a tots els públics 
La intervenció mural es realitzarà durant la primera setmana de desembre (entre dilluns 3 i divendres 7) i la nova façana de la Nau Bostik s’inaugurarà el dissabte dia 8. A partir d’aquell dia també es podrà veure una exposició amb una vintena de peces risogràfiques originals que Elian Chali ha creat amb motiu de la seva acció artística a la Nau Bostik. La mostra estarà oberta fins el 23 de gener, com també la que recollirà el treball educatiu i comunitari realitzat en el marc del projecte. Serà una jornada festiva i oberta al públic amb programa d’activitats que també inclou tallers d’art urbà per a adolescents i famílies, visites guiades per veure de prop les obres i conèixer l’esperit de Bostik Murals així com música i gastronomia durant tot el dia.
Territori i comunitat: aprendre a través de l’art urbà

El vincle amb el territori és un aspecte essencial de Bostik Murals que es desenvolupa en una línia de treball comunitari que impregna el conjunt d’accions del projecte. En aquest cas, entorn de la intervenció d’Elian Chali a la façana de la Nau Bostik, s’esta duent a terme un treball educatiu comunitari amb l’Escola 30 Passos, situada al costat de la Nau Bostik, i les estudiants del Cicle Formatiu d’Animació Sociocultural i Turística del centre Bemen-3.

A través de diferents propostes educatives i amb la imaginació com a eina principal tres grups de 25 infants de P5 realitzen les seves pròpies recerques creatives sobre l’art mural en general, i l’obra d’Elian Chali en particular. Els infants són convidats a actuar artísticament mitjançant taules de llum amb elements geomètrics per crear la seva pròpia obra d’art inspirada en la intervenció mural. A principis de desembre podran veure de prop com treballa l’artista i tot aquest procés es mostrarà en una exposició interactiva que es podrà veure a la Nau Bostik durant gairebé dos mesos.