II Jornada Joves Migrats Sols: mirades i propostes al model d’acompanyament

Posant en qüestió el model d’acompanyament amb els joves migrats sols

La II Jornada Joves Migrats Sols vol generar propostes d’acció adreçades a l’administració i entitats que treballen amb el col·lectiu

Tenen els joves migrats sols suficient autonomia per prendre les seves pròpies decisions? L’acompanyament de les entitats i administracions que hi intervenen amb el col·lectiu, és apoderador, o, en contra, els resta responsabilitat? Aquestes són algunes de les qüestions que es posaran sobre la taula el proper dijous 24 d’octubre en la II Jornada Joves Migrats Sols, una iniciativa organitzada per Prollema i el projecte CHIEF-UPF, i que vol obrir un debat sobre el model d’acompanyament amb els joves migrats sols.La jornada, que se celebrarà al Campus Poblenou de la UPF durant tot el dia, té l’objectiu de generar un document de propostes d’acció en l’àmbit de l’acompanyament amb aquest col·lectiu adreçat tant a l’administració com a les entitats que treballen amb ells. Els organitzadors volen, amb la jornada, facilitar un espai de trobada i treball conjunt entre entitats, professionals i persones joves migrades soles. Segons apunten des de l’organització, moltes vegades, el model d’acompanyament vigent “infantilitza” al jove, no permetent la seva autonomia ni l’autoresponsabilitat. Per això, es posarà sobre la taula com s’ha d’acompanyar els joves en el seu procés d’apoderament i creixement personal.

La iniciativa dona continuïtat a la I Jornada sobre Experiències educatives amb joves migrats sols, que es va organitzar el passat mes de març a la Nau Bostik de Barcelona, i en la qual van participar més de 250 persones d’arreu del territori.

Per participar en la jornada cal inscripció prèvia, tot i que també podrà seguir-se en streaming.