El projecte d’art urbà Bostik Murals guanya el Premi Lluís Carulla 2018

Bostik Murals és un centre de creació i difusió de l’art urbà impulsat per Difusor a la Nau Bostik

El projecte Bostik Murals que l’entitat dedicada a l’art urbà Difusor desenvolupa a la Nau Bostik ha estat reconegut amb el primer Premi Lluís Carulla 2018. El guardó, que atorga la Fundació Carulla, reconeix Bostik Murals com a projecte cultural emprenedor i transformador, que ofereix respostes als reptes que planteja la societat catalana actual. Com va assegurar en recollir el premi Xavier Ballaz, director del projecte i cofundador de Difusor, l’objectiu és “promoure el talent local i internacional en l’àmbit de l’art urbà i vincular-lo amb el teixit social de la Sagrera, integrant-lo també a la ciutat de Barcelona.” El premi està dotat amb 60.000 euros i inclou dos anys d’acompanyament empresarial a càrrec de Netmentora Catalunya per desenvolupar el projecte.

El projecte d’escola itinerant de tallers de rap ‘Versembrant’ i el de la plataforma sobre patrimoni ‘Traces’ també van ser distingits amb un premi de 15.000 euros i dos anys d’assessorament cadascun. Els finalistes, la plataforma de música MonkingMe i el projecte educatiu musical Rock’In, disposaran d’unes condicions especials per dur a terme una campanya de micromecenatge a Verkami.

PremisCarulla2La Fundació Carulla, que treballa per promoure la llengua, la cultura i els valors que configuren la societat catalana, va entregar el Premi Lluís Carulla en un acte al Convent dels Àngels amb la presència de la consellera de cultura, Laura Borràs, i el jurat dels premis, format per Emilio Álvarez (Àngels Barcelona i LOOP festival), Núria Basi (Netmentora Catalunya), Laia Gasch (Ajuntament de Londres), Isona Passola (directora i productora de cinema), Ricard Robles (cofundador de Sónar), Jordi Sellas (emprenedor i consultor cultural), Joan Sala (cofundador de Verkami), Nicolau Brossa (president de la Fundació Carulla).