Brad Downey & Caiozzama porten el seu art a la NAU BOSTIK

Els murals de la Nau Bostik van tenir un dia de gran activitat durant el mes d’octubre, amb dos temes, que expliquem a continuació:

L’artista nord-americà Brad Downey presenta el seu nou llibre a la Nau Bostik

BradDowny bEl reconegut artista urbà Brad Downey ha presentat a la Nau Bostik ‘Slapstick Formalism – Process, Project, Object’, una nova monografia que recull el seu suggeridor treball d’intervenció i redefinició d’elements a l’espai públic. L’artista nord-americà crea i actua amb escultures, instal·lacions i performances, plantejant així una nova realitat als ciutadans. Durant l’acte, organitzat per Bostik Murals, l’artista va fer una performance a l’escenari amb l’ajuda de la cadira on estava assegut. Acompanyat de Filippo Minelli, artista italià establert a Barcelona, els assistents van tenir l’oportunitat de conèixer el procés de creació de Downey: les seves fonts d’inspiració, els mètodes de treball i com encara les dificultats que van sorgint durant el desenvolupament de les intervencions. Una presentació desconcertant i distesa que va apropar l’art d’aquest creador establert a Berlin als espectadors que van omplir la sala de presentacions de la Nau Bostik i que van poder emportar-se un exemplar signat d’aquesta nova publicació.

Caiozzama crea dues obres en residència amb Bostik Murals

Ninyo bPer la seva banda, l’artista xilè Claudio Caiozzi, conegut en el món de l’art urbà com Caiozzama, va fer un repàs a la seva trajectòria que va iniciar-se el 2014 i que en aquest temps ha estat molt prolífica. Representat per la Galería Lira de Santiago de Xile, crea peces figuratives i senzilles amb l’objectiu que s’entenguin fàcilment i que arribin a tothom. Durant l’acte a la Nau Bostik, Caiozzama va explicar que amb la seva obra critica la societat i la política mitjançant missatges de denuncia cap a la societat de consum, la corrupció, els vicis virtuals o els líders criolls. La majoria d’obra la crea al carrer i, confessava, fa el seguiment de la vida que tenen els seus ‘paste ups’ (fets mitjançant la composició de figures pintades i enganxades a la paret) abans de ser arrencats o “netejats”. Caiozzama ha creat dues peces a la Nau Bostik en residència amb Bostik Murals, una obra exterior en una porta aprofitant un antiga pintada, que es pot veure des del carrer del Pont del Treball Digne; i una peça interior a una de les naus. Dues creacions que podeu veure i fotografiar si passeu per la Nau Bostik.

Crònica de la Clara Vera.

 


Nau Bostik