B-MURALS Festival & Conferences

B-MURALS engega la seva activitat com a nou Centre d’Art Urbà a Barcelona amb ‘B-MURALS Festival & Conferences’, una proposta de sis dies d’activitat que inclou més d’una desena d’intervencions murals, conferències, exposicions, performance, música, tallers i formació per a professionals. Amb aquesta presentació oficial, culmina el procés de creació d’aquest projecte que Difusor impulsa a la Nau Bostik. Una iniciativa pionera en l’àmbit de l’art urbà que es caracteritza pel seu enfocament integral, combinant el suport a la creació amb el treball comunitari, educatiu, de reflexió, mediació i difusió d’aquesta disciplina.
Intervencions murals
Entre el 3 i el 8 de juny, B-MURALS Festival & Conference reunirà més d’una quinzena de destacats artistes urbans: Btoy, Elisa Capdevila, Gambin Rot, Greg Jager, Ilia Mayer, Irene Lopez Leon, Jaz, Justin Case, Kram & Eledu, Mina Hamada & Zosen, Musa & Aches, SheOne i Twee Muizen. Durant gairebé una setmana intervindran diversos espais exteriors de la Nau Bostik, renovant de manera profunda el conjunt artístic que B-MURALS comissaria en aquesta antiga fàbrica de la Sagrera recuperada i convertida en espai cultural autogestionat.
L’art urbà a debat
Des dels inicis de la seva activitat fa més de 10 anys, Difusor s’ha distingit per aportar noves mirades i incidir en la reflexió entorn del fenomen de l’art urbà. Amb el mateix esperit, B-MURALS presenta el seu primer programa de conferències, amb un debat entorn de la presència d’art urbà als museus i una taula rodona sobre l’art urbà com a eina de crítica i transformació social.
Programa de residències artístiques
El programa de residències de B-MURALS és un dels eixos fonamentals de la seva estratègia de suport a la creació. En el context de B-MURALS Festival & Conferences, el centre acollirà com a artista resident Ampparito. Aquest jove creador madrileny treballa subvertint objectes, significats i realitats per generar noves experiències o situacions. Per a la residència a B-MURALS, Ampparito pren com a element de treball les banderes, plantejant un procés que reflexiona sobre els símbols i les identitats a partir de la intervenció manual sobre aquestes teles.
El fruit de la residència artística es podrà veure a la mostra ‘Sobreexposicions i cures’, que inaugurarà la galeria B-MURALS. L’obertura serà el dimarts 4 de juny a les 19 h i comptarà amb la sessió d’Ilia Mayer Live Set. Les actuacions d’aquest productor musical i artista gràfic són composicions en temps real, en què construeix paisatges sonors decorats amb enregistraments de camp manipulats.
Exposicions, performance, música, activitats participatives i per a professionals
Coincidint amb ‘B-MURALS Festival & Conferences’, també s’inaugurarà la mostra “Videncia y evidencia”, d’obres del valencià Gambin Rot. L’artista, actiu en el graffiti més ortodox però també amb creixent presència com a muralista, exposarà a B-MURALS una selecció del seu treball d’estudi, amb una selecció de pintures, collages i dibuixos.
Una altra de les activitats destacades és la proposta de live art performance amb SheOne & Andrea Parker: un diàleg viu entre graffiti digital i música electrònica protagonitzat per aquestes dues reconegudes figures de l’escena londinenca.
El programa també inclou una intervenció participativa gratuïta i oberta a tots els públics. Una activitat a càrrec de Javier de Riba de pintat de terra amb stencils i rodets, en què els participants podran experimentar directament i transformar artísticament el sòl de la Nau Bostik.
Dirigit a un públic professional, B-MURALS Festival & Conferences organitza també una master class amb l’advocat i galerista Miquel Melendres sobre els drets d’autor en l’àmbit de l’art urbà.
B-MURALS Centre d’Art Urbà
Impulsat per Difusor, entitat que treballa des de fa més d’una dècada en la promoció de l’acció artística a l’espai públic, B-MURALS suposa la creació del primer centre especialitzat en art urbà de Barcelona.
El projecte, guanyador del Premi Lluís Carulla 2018 d’Emprenedoria Cultural i que compta amb el suport de Montana Colors, té una visió comunitària i de connexió amb el territori al mateix temps que un esperit universal.
B-MURALS desenvolupa la seva tasca des de la innovació i la sostenibilitat, el foment del pensament crític i l’aposta per la cultura com a eina de transformació social, amb el doble objectiu d’esdevenir un espai obert a tots els barcelonins però també una referència dins el circuit internacional de l’art urbà.