V Jornada Indague

juny 3 / 11:30 am 8:30 pm

V Jornada Indague i B-Murals

Galeria B-Murals (Planta Baixa)

Dissabte 3 de juny de 11:30 a 20:30 té lloc la V Jornada INDAGUE, associació espanyola per a la investigació i difusió de graffiti i art urbà, a la Galeria de B-Murals de la Nau Bostik. Acte privat.

PROGRAMA

11:15h. Presentació a càrrec de B-Murals i INDAGUE.

11:30h. TAULA 1: ART URBÀ vs ART CONTEMPORANI.

Moderada per Jordi Pallarès -investigador i curador de projectes sobre la pràctica artística i performativa en espais indoor i outdoor- es tracta d’una taula on dilucidar sobre les fronteres i controvèrsies encara existents entre els dos sectors de la mà d’alguns protagonistes de l’àmbit estatal.

Es comptarà amb la participació presencial de Sixe Paredes -artista multidisciplinar de llarga trajectòria que compagina els seus projectes en espais indoor i outdoor-, Diana Padrón -docent i curadora, doctora en Història de l’Art i especialista en cultura urbana-, i Quico Peinado -actual president d’Art Barcelona-Associació de Galeries, i gestor i programador de la Galeria Àngels Barcelona-.

Paral·lelament, se sol·licitaran opinions via àudio a altres professionals de l’estat espanyol que es transcriuran per a la disponibilitat dels assistents.

16:30h. TAULA 2: SOBRE EL DOCUMENTALISME FOTOGRÀFIC EN EL GRAFFITI I L’ART URBÀ.

Moderada per Esteban Marín -curador i gestor de la Fundació Contorn Urbà-, aquesta taula vol posar en valor la importància del fet documental, l’arxiu i la fotografia d’autor en les diverses aproximacions respecte al grafit i altres pràctiques artístiques a l’espai públic.

Comptarà amb la presència i testimoni de Fer Alcalá -fotògraf especialitzat en la documentació de processos creatius a l’àmbit de l’art urbà-, Lluís Olivé -documentalista fotogràfic de graffiti des d’inicis del 2000- i Pako Hawai -fotògraf especialitzat en fanzines-.

Projecció en loop de material fotogràfic dels ponents.

18:00 h. TAULA 3: ESCRITURES MARGINALS.

Aquesta taula planteja abordar i aprofundir els llocs fronterers de l’escriptura i altres espais cal·ligràfics no reconeguts. Comptarà amb la presència de Keko Martínez (Dreucol) -artista i doctorand en Belles Arts-, Jaume Gómez -doctor en Història de l’Art i investigador especialitzat en Graffiti i art urbà-, i Isabel Carrasco -doctora en Estètica i investigadora especialitzada en street art i cal·ligrafia urbana-. La taula contempla la projecció de vídeos en loop com a material addicional.