Jornada: Fent economia plural

juny 29 / 10:00 am 2:30 pm

Jornada: Fent economia plural, cap a una democràcia comunal

Nau Km14 (Planta Baixa)

El proper 29 de juny de 10.00h a 14.30 des de l’Observatori de Coòpolis organitzen, en col·laboració amb la XES i la XEC, les jornades ‘Fent Economia Plural, cap a una Democràcia Comunal. Pràctiques Público-Cooperatives-Comunitàries’ a la Nau Bostik.

L’objectiu principal de les jornades és contribuir a la visibilització de tot un seguit d’experiències de gestió comunitària com a exemples pràctics que inspirin la creació d’un nou marc de gestió dels serveis i béns públics. Davant del risc de privatització dels recursos que comporta l’actual col·laboració público-privada és necessari construir noves formes d’institucionalitat i d’administració dels recursos comuns, que ens permetin avançar cap a l’articulació d’una democràcia comunal.

Inscripcions a partir del 5 de juny
PROGRAMA

10h – Benvinguda i presentació, a càrrec de l’Observatori de Coòpolis.

10:10h – Conversatori ‘Cap a una democràcia comunal: sobre la relació entre economia plural i la gestió público-comunitària i cooperativa’. Presenta Mauro Castro (Observatori Coòpolis – Institut de Recerca Urbana de Barcelona IDRA). Amb la participació de Mariona Soler (Xarxa d’Espais Comunitaris – XEC), Víctor Giménez (Xarxes Locals d’Economia Solidària de Barcelona) i Ivan Miró (Coòpolis – La Ciutat Invisible).

11h – Presentació de l’informe ‘Democratització i corresponsabilitat de les cures. Pràctiques inspiradores dins l’administració pública’, a càrrec de Mireia Bosch de la Comissió d’Economies Feministes de la XES.

12h – Pausa i esmorzar. 

12:30h – Presentació de l’informe “Fent economia plural. 10 casos rellevants de col·laboracions público-cooperatives-comunitàries” a càrrec de Laia Forné i Rubén Martínez de l’Institut de Rercerca Urbana de Barcelona – IDRA.

13:30h – Autodiagnosi de les pràctiques público-cooperatives comunitàries, amb projectes i espais comunitaris convidats. 

14:30h – Tancament de la jornada.

Més informació de l’esdeveniment

Gratuït