Carregant Esdeveniments

« Tots els Esdeveniments

  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

Exposició “Stupid Tanks” (i altres consideracions contemporànies) 

abril 19 / 12:00 pm maig 3 / 6:00 pm

Exposició temporal a la Nau Bostik fins el 14 de maig

Guilhem Senges, artista multidisciplinari resident de Barcelona, presenta la seva nova exposició personal ‘Stupid Tanks’ (i altres consideracions contemporànies) a la sala Aureli Gandul de la Nau Bostik.

Reunint escultura, fotografia, robòtica i instal·lació sonora, la mostra il·lustra una reflexió estètica i crítica sobre l’evolució actual de la nostra societat/planeta i la interacció vital que podem tenir amb ella/es. Ironia, humor negre, brutalisme, realitat….una exposició necessària que no deixarà ningú indiferent.

L’EXPOSICIÓ

En mostra la proposta expositiva que l’artista ha desenvolupat sota el títol “Stupid tanks” (i altres consideració contemporànies) . El recorregut per les 22 obres que conformen l’exposició ens planteja una profunda reflexió tant estètica com crítica sobre temes tan candents com els conflictes bèl·lics, les estructures de poder, la religió, la sostenibilitat del planeta i l’impacte de l’acció humana en ell.

En paral·lel a aquestes problemàtiques que han marcat l’agenda política dels darrers temps i que actuen com a fil conductor de la seva narrativa, Senges ens submergeix en les seves investigacions al voltant dels mites cinematogràfic i culturals, on els fetitxes i l’erotisme s’entremesclen amb la ironia, el brutalisme i l’humor negre amb què representa les falles d’un món a mig camí entre la realitat i allò oníric.

OBRA DE L’EXPOSICIÓ

A través de núvols artificials, tancs sense rumb o esferes metàl·liques interactives, Senges ens condueix per les sinergies del seu fascinant univers interpel·lant un espectador que, sota la voluntat explícita de l’artista, es converteix en un element actiu en la interpretació i la significació de les múltiples lectures que ens brinda la seva obra.

Les peces creades des del 1999 fins a l’actualitat defineixen el substrat bèl·lic que ha vertebrat gran part de la seva producció mitjançant un discurs plàstic, en què la convivència entre múltiples referències a moviments d’avantguarda com l‘art povera o el nouveau realisme juntament amb les tecnologies low tech, ens planteja una indispensable reflexió entorn del passat, present i futur d’una humanitat la existència com a societat, evoluciona entre grans contradiccions i necessàriament també, entre grans esperances.


Gratuït

HORARIS
De dimecres a dissabte: 12h-18h
Diumenge: 11h-15h


GUILHEM SENGES

La trajectòria que el fotògraf i escultor d’origen francès Guilhem Senges (Orléans, França,1973) ha forjat des de ja fa més de dues dècades, neix de l’exploració contínua entorn de les connexions entre múltiples disciplines, la naturalesa eclèctica de les quals s’ha convertit en un dels trets més determinants de la identitat de l’artista.

Establint un diàleg artístic en què convergeixen la màgia dels processos fotogràfics, la fascinació per l’arquitectura postindustrial i les múltiples possibilitats tècniques i plàstiques de la pràctica escultòrica, juntament amb disciplines derivades de les noves tecnologies com la robòtica i la instal·lació sonora, Senges dóna llum a un corpus artístic fonamentat en el seu bagatge més íntim i personal, així com en la capacitat d’anàlisi respecte a l’evolució actual de la nostra societat.

Lena Soler (Historiadora de l’art) lenasoler@gmail.com

CONTACTE

gsenges@gmail.com
www.guilhemsenges.com


Sala Aureli Gandul (Nau Bostik)

Carrer Ferran Turné, 1-11
Barcelona, Espanya
933 40 83 50