ESPAI FORMICA® A PLACE TO BELONG

 

Espai Formica® és un projecte col·laboratiu académico-profesional, desenvolupat entre Elisava, Facultat de Disseny i Enginyeria de Barcelona i Rhode Island School of Design RISD; i liderat per l’estudi de disseny müsing-sellés, amb seu a Madrid i Nova York, per a l’empresa Formica Group.

En el marc dels objectius de la iniciativa New European Bauhaus, la intervenció busca revisar i qüestionar la capacitat dels espais col·lectius, públics i privats, d’adaptar-se a una societat canviant, per contribuir a un nou sentit comú de l’espai i, per tant, un nou sentit col·lectiu de pertinença.

El projecte desenvoluparà una intervenció arquitectònica efímera per a reactivar una de les naus dins del complex Nau Bostik en un nou espai descapitalitzat, dissenyat i inclòs per a la col·lectivitat. La reactivació es realitzarà a través de la creació d’una seqüència d’espais de convivència,

els quals evocaran una nova domesticitat col·lectiva a través d’instal·lacions audiovisuals i sensorials a través de la materialitat dels seus elements. L’espai ha estat dissenyat integralment amb laminats d’alta pressió Formica® potenciant la versatilitat i la capacitat del material de crear atmósferes i espais arquitectònics polivalents.

A través de la combinació d’acabats metàl·lics amb diferents nivells de reflectivitat i un color llis, s’ha creat un espai ple de matèries i contrastos que permet presentar un nou escenari a la ciutat per comunicar i explorar un nou sentiment de pertinença col·lectiva.

https://barcelonadesignweek.com/activitats/espai-formica-a-place-to-belong/

 

Organitza