HORSTIK

L’Horstik és l’hort urbà situat en una de les terrasses de la Nau Bostik. Hi creixen tomàquets, pebrots, albergínies, pastanagues, enciams, apis, alls, cebes, escalunyes, carabassons, cogombres, carabasses… que són compartits entre la comunitat de la Bostik i que esporàdicament formen part dels dinars comunitaris que s’organitzen. Forma part de la xarxa Barcelona+Sostenible.

GALERIA


En el marc cultural i artístic de la La Nau Bostik hi ha un espai atípic, però que també forma part d’un art i una cultura ancentral, l’agricultura. És l’Horstik, l’hort urbà que en una de les terrasses de l’antiga fàbrica de coles industrials Bostik. Lluís i Pere Filella van impulsar aquest projecte i van començar a construir l’Horstik del no-res.

Una primera fase va ésser l’elaboració de les jardineres fetes amb “pales” i “fustes” trobades pels carrers de Barcelona, jardineres que vàrem impermeabilitzant i omplir amb terra de bosc de la Conreria, que té molts nutrients i és molt bona per a plantar. A partir d’aquí hem fet sembres i collites de totes les estacions de l’any. Tomàquets, pebrots, albergínies, pastanagues, enciams, apis, alls, cebes, escalunyes, carabassons, cogombres i carabasses són el que hi ha en les jardineres construïdes . Els productes que dona l’hort són compartits entre la comunitat de La Bostik i en gaudim en dinars comunitaris que realitzem esporàdicament.

L’existència de l’Horstik i un projecte de mediambientalització de tot l’espai amb cobertes verdes, plaques solars, recollida selectiva de residus i la substitució dels gots de plàstic per retornables en va fer presentar el projecte a la xarxa Barcelona+Sostenible, que un cop establert el contacte i vist el nostre projecte ens ha acollit com a membres de la “Xarxa”. La primera activitat dins la Barcelona+Sostenible ha estat presentar l’experiència de l’Horstik com a bona pràctica i formar part del Catàleg de recursos de la sostenibilitat de Barcelona. Així mateix el 5 de juny passat vàrem participar telemàticament a la Conferència del Dia Mundial del Medi Ambient amb més 220 persones participant on line. Des de l’Horstik vam fer una intervenció posant en valor els horts urbans de Barcelona.


UBICACIÓ