Exposició fotogràfica – OASIS

Exposició fotogràfica – OASIS

SALA AURELI GANDUL (PRIMERA PLANTA BOSTIK CENTRAL)

Exposició de la mostra de projectes integrats, dels alumnes de fotografia del Cicle Formatiu de Grau Superior, de l’Escola d’Art Serra i Abella.

La proposta temàtica per al projecte integrat del CFGS de Fotografia d’enguany gira entorn la idea de l’oasi. El resultat ha configurat un ventall de percepcions molt diverses que queden recollides a l’exposició, on cadascú ha interpretat el concepte a la seva manera per mostrar-nos el seu propi univers.

L’oasi és un reducte idíl·lic que ha alimentat la imaginació de la humanitat durant segles. Físicament es tracta d’un lloc al desert on sembla que la vida ha trobat una manera, no només de sobreviure, sinó de prosperar en condicions aparentment impossibles.

Però l’oasi també es pot veure com un territori mental i emocional. Un refugi per a la ment i l’esperit en temps difícils. Un recordatori que la vida pot trobar una manera de florir fins i tot en els entorns més inhòspits. Un símbol d’esperança i de resiliència.

En un món cada cop més agitat i ple d’estrès, l’oasi es converteix en un refugi a reguard de pors i angoixes. Un lloc on podem trobar pau i tranquil·litat enmig del caos i la confusió. Un lloc on tornar a connectar amb nosaltres mateixos i trobar l’equilibri emocional que necessitem per fer front als desafiaments que ens depara la vida.

Però l’oasi podria ser, també, un joc de records entre els plecs de la memòria, o simplement esdevenir un miratge. La visió d’un lloc al qual creiem arribar, però que s’acaba esvaint, quelcom que ens fa reflexionar sobre allò inquietant i pertorbador de les nostres pròpies angoixes. Un recordatori que la vida necessita un equilibri que sovint no trobem. Ja sigui al desert o la nostra ment, l’oasi forma part del nostre imaginari col·lectiu.

L’exposició es podrà visitar fins el 3 de juliol.


Autors/es:
Estefania Bedmar, Maria Benito, Nora Cebrià, Nora De Fabiani, Luna Dos Santos, Bernat Erra, Júlia Fernàndez, Victor Gallardo, Sara Ganzinelli, Álvaro García, Aitana García, Adrià Gavaldà, Paula Huertas, Berta Luque, Manuel Matamala, María José Madrid, Nuria Maldonado, Clara Noé, Alex Ovalle, Oriana Sabbatini, Carla Sánchez, Harjobanpreet Singh, Júlia Tomàs i Juana Villada.

567188