“Capacitació, EERR, oxigen mèdic i ESS”- Azimut 360

“Capacitació, EERR, oxigen mèdic i ESS”- Azimut 360 i Association de développement local

Azimut 360, juntament amb Association de développement local – Al Maghrib i la Delegació de Salut de Chefchaouen, han instal·lat sistemes solars fotovoltaics previstos en el marc del projecte “Capacitació, EERR, oxigen mèdic i ESS: un enfocament multisector orientat a la millora de la salut pública a la Província de Xefchaouen”.

Es tracta de quatre sistemes solars fotovoltaics autònoms assistits per xarxa que s’han instal·lat als centres de salut rural de quatre comunes rurals de la província de Chefchaouen: Bab Berred, Bni Rzine, Bni Ahmed i Assifane.

Estan destinats a garantir un subministrament elèctric de qualitat que afavoreixi la utilització dels aparells elèctrics d’ ús mèdic, habitualment avariats a causa del subministrament deficitari.

Un equip d’enginyeres/es d’Azimut 360 ha dirigit els treballs d’instal·lació, en els quals han participat dues cooperatives d’electricistes locals, Codiber i Coaner. Ambdues cooperatives han estat formades per Azimut 360 en el marc de projectes previs.

S’ ha implicat també personal del servei de manteniment de la Delegació de Salut, que, un cop finalitzat el projecte, serà el responsable del manteniment dels sistemes solars. I, finalment, responent a la lògica d’aprofitament de recursos, es va moure també tècnics de cada ajuntament perquè puguin actuar davant d’una urgència.

La metodologia de treball s’ha basat en una formació amb la finalitat que els tècnics implicats es familiaritzin amb les instal·lacions que hauran de mantenir en un futur.

En paral·lel, s’ha dut a terme la substitució de lluminàries/fluorescents ineficients pels seus equivalents en baix consum.

Finançat per @aecid_es, l’Agència Espanyola de Cooperació Internacional pel Desenvolupament.